lauantai 11. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen paavit

Paavi Bendictus XVI on Helsingin Sanomien mukaan auttanut Italian maanjäristyksessä kodittomaksi jääneitä lapsia lahjoittamalla heille 500 pääsiäismunaa. Kiitos paavi, että tänäkään pääsiäisenä katolilaiset lapset eivät jää munattomiksi tai tyhjin suin, vaikka kirkossa käyminen ei olisikaan nyt, kodin mentyä alta, päällimmäisenä mielessä.

Munarikasta pääsiäistä myös teille muille!

Love, Sini

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyseiset suklaamunat ja jo aiemmin annettu rahalahjoitus epäilemättä auttavat uhreja enemmän kuin sinun wannabe-kriittinen pääsiäispostaus. Tai ehkä HS:n sensaationhakuinen otsikko vain osui ja upposi.

Sini kirjoitti...

Hyvä Anonyymi,

Luin kyllä jutun ihan leipätekstiä myöten. On totta, että rahalahjoitus varmasti lämmittää kodittomaksi jääneitä perheitä. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi vaate- tai lelu- tai ruokalahjoitus olisi lämmittänyt uhreja vielä suklaamuniakin enemmän. Olen pahoillani, jos "wannabe-kriittinen" postaukseni loukkasi sinua. Hyvää pääsiäistä nyt kuitenkin.

Love, Sini

Anonyymi kirjoitti...

Ei teksti minua suinkaan loukannut, se vain oli tavallistakin puusilmäisempi ja perustelemattomampi, joten en malttanut olla kommentoimatta tällä kertaa.

Suklaamunien lahjoittaminen tuskin poissulkee muiden mainitsemiesi lahjoitusten tekemisen. Muut tahot ovat niitä todennäköisesti jo tehneetkin.

Esimerkiksi sodan kokeneiden kanssa keskustellessa tarinoissa nousee usein esiin muistot makeisista, joita sotilaat tai muut ihmiset jakoivat lapsille. Jostain syystä myös kehitysmaiden katulapset kerjäävät usein ensisijaisesti suklaata tai muuta makeaa.

Paavi, itsekin sodan nähneenä, varmastikin uskoo munien lämmittävän pienimpien mieltä hädästä huolimatta. Itsekään en kykene ajattelemaan, miksi asia ei näin olisi, olettaen että muut avustustoimenpiteet ovat kohdallaan.